Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 tsk chilisås. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Låt puttra på låg värme tills buljongtärningen löst upp sig under omrörning. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna
Det var faktiskt länge sig vi gjorde hemmagjord så kallad ”skräpmat” så nu fick det bli en riktigt god kebabtallrik med pommes, goda såser och tillbehör
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Detta smör innehåller i princip samma ingredienser som en bea men vispas ihop kallt. Om du inte orkar slå en bearnaise till köttbiten på fredagen kan jag rekommendera att göra ett aromsmör med bearnaisessmak istället
Jo jag spenderar lite tid i köket och passar på att sylta, safta och baka så det står härliga till. Först ut blev en omgång sylt med jordgubbar och rabarber som blev så himmelskt god att jag vill ha den på allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.