DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENS RECEPT 14-09-16. 5 - 6 portioner. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
Det håller i 10-15 dagar utan att det möglar eller blir dåligt. När det börjar bli lite torrare efter 6-7 dagar blir det som nytt i brödrosten. IngredienserTill steg 11-2 dl surdegsgrund6 dl vatten6,5 dl rågmjöl/ 400gTill steg 25 dl ljummet vatten3 dl Vetemjöl el rågsikt8,3 dl Rågmjöl, grovt eller fint eller båda. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Låt den jäsa 3-10 h med plastfolie och handuk/lock. Låt jäsa 1-5 h. Den optimala jästemperaturen är mellan 25-30 grader. Grädda i 40 min på 250 grader och efter 40 min sänker du till 180 grader och låter brödet vara inne i ugnen ytterligare i 10-20min. Vänta i 3-5 h innan du äter av det. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl. 1-2msk honung eller. 2-5 tsk Kummin. 1-2 dl rågsurdegsgrund. ca 1-3 dl
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
3-4 msk kakao. 3-4 msk kakao. Idag är det kladdkakans dag sägs det. Jag har inte planerat att göra någon sådan till fredagsmyset men bjuder istället på en gammal favorit
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.