Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Kyckling 4 st Kycklingfiléer 1 msk soja 2 msk Olivolja 1 st Vitlöksklyfta Currysås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 tsk Curry 1 dl vatten 3 dl Vispgrädde 2 msk Konc kycklingfond salt och peppar Till servering ris broccoli
Ingredienser, 4 port Kalorier 1 tsk Curry Sök Smör Sök 1 dl Mjölk Sök 3 dl buljong Sök 2 msk Creme fraiche Sök 1 st Vitlöksklyftor (2 om du vill ha starkare) Sök 1 msk majsenaredning Sök
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Majonnäs. Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt
Som currysåsen jag lagade idag till exempel. Varm currysås värmer så gott i kylan. Lök- och currysås4 personer2-3 gula lökar2 msk smör1-2 tsk curry2 dl buljong eller spad2 dl gräddesalt äppleHacka löken och fräs den utan att bryna i smöret tillsammans med curryn
För recepten behöver ni. 4 matsked mjöl 0,5 dl olja. 1,5 tesked salt 1,5 matsked curry 1 matsked hackade persilja 1 paprika (skär till små bitar) Nypa stark chilipeppar (valfri) 6 dl mjölk-Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.