12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. 1 rågad msk currypasta Panang. 4 tsk olja 1 stor röd lök, hackad 2 citrongrässtjälkar, hackade 1 rågad msk currypasta Panang 400 ml (1 burk) kokosmjölk 1 pkt Alaskan Pollock eller torsk 1/2 färskt broccolihuvud 2 morötter skurna i stavar 4 tsk fisksås 4 tsk limesaft 2 tsk farinsocker 1 1/4 dl hackade jordnötter 1 näve(
Men av det jag hittade idag blev det en riktigt god och smakrik kycklinggryta med Panang curry. Häll på kokosmjölk, vatten samt smaksättningarna fond, fisksås, limesaft och soja
Efter all julmatman har ätit den senaste tiden så växlade jag om helt och lagade asiatiskt. Jag hittade ingen ren Panang currypasta som jag önskat, men den här varianten blev helt ok
Lägg i thaibasilika, limeblad och paprika skuren i bitar och maträtten är klar. Så här gör du Ha olja i grytan, lägg i currypastan och kokosmjölken och koka en liten stund Lägg i kycklingfilén skuren i bitar
Hoppas att det räcker till min matlåda imorgon när jag ska jobba. Tänkte att jag eller rättare sagt min fru ska laga Panang curry med kyckling till middag idag
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera matenhemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Jag hinner liksom inte stå och laga en massamat när jag kommer hem (vem gör det egentligen. För att lyckas hålla sig till ett kostschema, eller för att äta hälsosamt överhuvudtaget, krävs det planering och förberedelse
Bryn dem i en stekpanna med matfett på båda sidor tills de får fin färg. Skala och skär mango, banan och gurka i bitar och lägg i skålar och servera till rätten tillsammans med kokt jasminris
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm maldkardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Här kommer ytterligare ett vegetariskt/veganskt recept med Indiska smaker. Hetta upp oljan, lägg i kanelstång, kardemumma och nejlika, därefter hackad lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.