Vispa ägg och björksocker vitt och fluffigt med elvisp. Här kommer ett recept på saftiga chokladcupcakes som inte innehåller allt för många kolhydrater (kh)
Spritsa på cupcakesenoch dekorera efter tycke och smak. Vispa ägg, socker, mjöl och det smälta smöret i en stor skål med elvisp och vänd försiktigt ner hallonenoch den rivna chokladen i smeten
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar ochhallon. Toppa genom att spritsa ganachen på önskat sätt och dekorera med färska hallon
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
Värm upp hallonen i en kastrull, rör om och mossa dem med en handvisp. Häll sedan på vitchokladmousse, här ska du vara försiktig när du brer på den så den inte blandas ihop medhallonmoussen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.