Häll den heta buljongen över och täck med lock. Fluffa upp couscousen med en trägaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar
En av deras, och min mans, favoriter var kycklingspett med sataysås (jordnötssås). Efter att ha läst flera intressanta recept på grytor med jordnötssås, så blev jag lite sugen på att testa om det kanske vore möjligt att byta ut jordnötssmöret mot tahina (en smet gjord på malda sesamfrön)
Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper så oljan sug upp lite grann. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Att just kikärtor har visat sig minska suget efter snacks och onyttigheter gör det ännu roligare att just göra ett snacks av dem, ett snacks du kan äta med gott samvete precis när du vill
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. 400 g kokta kikärter2 msk majsstärkelse1/2 tsk curry1 krm chilipeppar1/2 – 1 dl oljaSalt Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga. Tagschilipeppar, curry, kikärter, majsstärkelse, olja 37 f m. 400 g kokta kikärter
IngredienserCouscous, fullkornGrönsaksbuljongCitronsaftPurjolök, strimladRöd paprika, hackadBladspenatParmesanCashewnötterFetaostGör så härKoka couscous tillsammans med grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.