Jag hittade ingen tupp, så jag tog långsamväxande eko-kyckling istället. salt & svartpeppar. Det var i Royan på franska Atlantkusten som vi åt riktig Coq au vin första gången
Coq au Vin är en favoritgryta – igår blev den dock en aning förfuskad. Jag hade inte tid att köpa tupp så jag följde Anders Öhmans tips, i ett av hans inlägg, att göra Coq av Vin på kyckling lår och lårfiléer
nu, utan där hänvisar man till jamieoliver. ) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Jamie Olivers serie "30 minute meals" går på svensk tv just nu, och man kan se det senaste avsnittet under en begränsad period
1 pkt Findus frysta provencale. 1 pkt Findus frysta provencale. Provade att köpa benfri lammstek. Tycker den blev lite godare eftersom den inte smakade lika mycket kofta
Falukorv Provencale1 ring falukorv, 800g i skivorca 500 g potatis i tunna skivor1 liten zucchini i skivor2 stora tomater i skivor2,5 dl matlagningsgrädde0,5 dl frysta provencalska örter (findus)1 riven vitlöksklyftasalt och pepparriven ostSkär falukorv, tomat, potatis och zucchini i skivor. 0,5 dl frysta provencalska örter
Häll av oliverna, dela chilin grovt, skölj rosmarinen & blanda olivolja samt vitvinsvinäger i en bunke, varva alltsammans i glasburken, sätt på locket och förvara i kylen
Marinera i kylen i 12 timmar – 1 dygn. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingen
Jag har tappat lite lust och inspiration att matblogga. Luften har liksom gått ur mig. Det känns jättetrist och jag hoppas att det är en övergående fas
Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Bryn hastigt i hälften av smöret. Lägg upp dem på en tallrik. Skiva och stek champinjonerna i resten av smöret
Falukorvsgratäng provencale (ca 4 port) Du behöver. Åter igen lyser blogginläggen med sin frånvaro. Det är minsann ett hektiskt liv att vara 2-barnsmamma, jobba fulltid, träna, blogga och inte minst att planera bröllop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.