Ringla över ganska rikligt med olivolja så att alla potatisarna får en oljig yta. Till söndagsmiddag gjorde jag lammhamburgare och dessa goda potatisar som tillbehör
Lägg i en påse tillsammans med salt, rosmarin och olivolja. Om du använder färsk rosmarin, dra då av en del kvistar och låt några kvistar ligga med hela
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Väldigt gott är detta, ett härligt rödvin är ju ett måste till, vi skålade med Fetzer denna påsk
Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Börja med pajskalet. Krämig kycklingpaj med fetaost och rosmarin. Jag har varit så sugen på att göra en paj länge nu, så ikväll tog jag tag i saken och lyckades göra en paj som blev helt underbar
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Första gången jag hörde ordet terrin var i samband med en julmiddag i Mariannelund. Jag tittade andäktigt på skapelsen, svalde min stulna knäck med ett gulpande läte och var öppet imponerad
Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.