Fyll inte kastrullen med för många köttbullar åt gången vid kokningen utan ta några i taget. Jag hade en stor kastrull med två liter vatten i och kokade ca 14 köttbullar åt gången. Koka upp vatten med salt och oxfond (1 tsk salt och 0,5 msk oxfond per liter vatten)
Smält kokosoljan i en kastrull och blanda med agavenektarn. 1 msk mandelsmör (enligt orginalreceptet, jag själv använde ekologiskt jordnötssmör med 99,3% jordnötter, resten havssalt. 1 msk mandelsmör (enligt orginalreceptet, jag själv använde ekologiskt jordnötssmör med 99,3% jordnötter, resten havssalt
I söndags gjorde jag en julkryddad köttfärs som jag serverade med tärnad potatis och juläpplen. med hjälp av en slev eller slickepott (ingen maskin behövs)
Köttbullarna är smaksatta med kryddpeppar och smakar riktigt juligt tycker jag. Igår var jag på julmiddag med jobbet och det fanns så mycket gott på julbordet
Förvara dem svalt i burk med lock eller plastpåse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15x 20 cm. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad gryta
När du sitter framför ett kakfat med dom här kakorna måste du snabbt bestämma dig för att antingen avstå eller förbereda din magsäck för att bli alldeles full
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.