) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grilladlax inlindad i bacon till varmrätt. Tilllaxen åt vi en sallad och en supergod getoströra
Att grilla laxtillhör något av det godaste. Serverad med sallad och en röra av creme fraiche, philadelphiaost, citron och kryddor är det näst intill oslagbart
Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. grilladlax, klyftpotatis/ris och sallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Knuffa upp laxen i kanten på grillen och låt den ligga på svag värme tills den är färdig. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Dessutom höftade vi lite vid tillagningen. Ännu en gång "tjuvstartade" vi sommaren lite med att grilla lax i grillpanna och köpa färskpotatis från Israel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.