Idag tog jag tillvara på en del av köttfärssåsen och använde i en pastagratäng. Den här gången fanns det en zucchini och röd lök men jag hade lika gärna även kunnat peta i champinjoner och tomater
När ni grillar racks, så gör det som en hel bit och skiva dem efteråt. Det är mycket lättare att hålla koll på temperaturen i köttet då och det finns inget så tråkigt som torrt lamm
Jordgubbarna tryter i växthuset och varje skörd blir nu mindre och mindre. Det var precis så att jag fick ihop till en paj häromkvällen när det var så pass fint väder att det faktiskt gick att sitta ute och fika på balkongen i kvällssolen
Idag har jag och min underbara flickvän varit ute på en tidig långpromenad i det fina vädret med våra barfotaskor, riktigt skönt att komma ut i morgonsolen
Lax, potatis, ärtor/broccoli och philadelphiaost med gräslök eller andra örter. Alltid bra att ha lite framförhållning och förbereda många lådor på en gång så slipper man stå där tomhänt och tvingas köpa lunch dag efter dag
Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare till det är jämnt fördelat. Tillsätt crème fraiche och vatten, mixa hastigt ihop till en deg
I måndags var mina föräldrar här och medförde en hembakad äppelkaka till kaffet. Jag smugglade ner två bitar hembakt bröd (som han annars brukar gilla) i kakformen och gav en sån till honom
I fredagskväll var vi ut och åt med min fina kollega och hennes kille. Vi var på Stallyktan här i Örebro, en mysig liten restaurang och pub med ganska enkel, men god mat
Inte bara på grund av den fina smaksättningen i form av schalottenlök och gräslök. nej, det måste ha varit något utöver det vanliga med med äggulorna, citronsaften och smöret
Glad andra advent, Viljar och jag har firat andra advent själva idag. Ta av från plattan och låt gärna stå en liten stund, ju längre desto starkare kryddsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.