Citrondoftande paj med squash och Västerbottensost
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör, kallt i bitar
  • 1 vetemjöl (alt siktat dinkel)
  • 1 salt
  • 1 ägg
  • 1 färskost
  • 1 citron, det gula av skalet rivet
  • 1 Västerbottensost, riven
  • 1 medelstor grön eller gul squash
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 olivolja
  • 1 svartpeppar
  • 1 rosmarin eller timjan
  • 1 ägg till penslingMixa smör och mjöl i matberedare, tillsätt salt och ägg, mixa/pulsa tills degen just tar ihop. Forma en degplatta, lägg i en plastpåse i kylen minst 10 minuter. Och om du har bråttom så funkar det att kavla ut direkt också, möjligen kan den då spricka lite i kanterna när du viker dem.  Ta fram degplattan, låt den bli mjukare/kavlingsbar i rumstemperatur. Blanda färskost, citronskal och hälften av Västerbottensosten, smaka av med salt och peppar. Hyvla squashen i tunna skivor, ringla på olja och smaksätt med vitlök, salt, peppar och ev timjan/rosmarin. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft. Kavla ut degen till en rund platta på ett bakpapper, ca 30 cm. Pudra på mjöl om det behövs, ett annat knep är att kavla degen mellan två bakpapper. Bred oströran på degplattan, men lämna 2-3 cm vid kanterna. Lägg på squashskivor ovanpå oströran i ett vackert mönster. Vik upp degkanterna och pensla dem med ägg. Toppa med resterande ost. Grädda mitt i ugnen tills färgen är vackert gyllene, det tar ca 30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.