I går gjorde jag en härlig kycklinggryta med massor av goda ingredienser. Egentligen var det fläskfilé i receptet, men det blev nog lika bra med kycklingfilé
Du behöver. 20 små pajformar eller mazarinformar, 4–5 cm. Degen. 1. Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare till det är jämnt fördelat
Kräftrisotto med sockerärtor (4 port). Ikväll blir det årets första påskmiddag för min del, får se om jag hinner skriva ett inlägg imorgon med lite bilder att dela med mig av
Nu fick han den här citrondoftande polenta-tofupuddingen, och den slank väl ner. CITRONDOFTANDE POLENTA-TOFUPUDDING1½ dl polentagröt kokt på sojamjölk (rest från senaste grötkoket, polentagröt var ingen höjdare) 200 g mosad eller smulad tofu1½ dl sojamjölk 1 msk bovetemjöl1 msk farinsocker 1 tsk vaniljsocker½ tsk citronolja mjölkfritt margarinSmörj en ugnssäker form med mjölkfritt margarin
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Citronkyckling. Blanda marinaden till kycklingen i en lite större skål. Skölj citronen ordentligt och riv citronskal och pressa ur saften, tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och peppar
Citrondoftande solrosscones och andra varianter2 runda kakor (8 portionsbröd)2½ dl vetemjöl2 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver2 krm salt1 dl rostade solroskärnor (jag hade hälften saltade och hälften naturella)rivet skal från ½ citron½ dl olja2 dl mjölkByt ut smaksättningen mot
En lättlagad och god liten pastarätt med smak av citron och kryddig korv i en färgstark förening. 4 pers 300 g pasta fettuccine 300 g kryddstark korv, t ex salsiccia 1 bunt grön sparris (250 g) 1/2 dl färskpressad citronjuice rivet skal av 1/2 citron 1/2 dl hackad persilja 3 msk smör flingsalt, svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.