Mastiga chokladbottnar varvade med hallonmousse och sedan täckt med marängsmörkräm med hallon. Klä formen som du bakade bottnarna i med glaspack, eller ännu hellre, sätt tårtplastremsor runt om så att du har en stadig form med höga kanter att montera tårtan i
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Spritsade sedan Oboygrädden runt sidorna på tårtan. chokladtårta /. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Chokladtårta. Smörj en form och pudra med kakao. Låt sedan smöret smälta med chokladen. Den här mastiga saken bjöd jag på i lördags, choklad, choklad och lite mer choklad
endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan). Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Om du inte tycker det verkar snabbfixat, så prova att göra en moussefylld tårta med smörkräm, sockerpastatäcke och skulpterade dekorationer och jämför så får du se vad jag menar
Dekorerade med några sockerblommor och serverade sedan med lättvispad grädde. I Nutellaganachen rörde jag i lite vit chokladsmörkräm jag hade över från en tårta men det är såklart lika gott med originalreceptet
Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfri chokladtårtamed färska bär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.