Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Vispa hallonmoussenmed mjölken enligt anvisning på förpackningen och låt stå i kylen i ca. Då moussen är klar görs det understa lagret på tårtan genom att först placera ut lite hallon (man väljer själv hur mycket man anser är lagom) och smetar sedan hallonmousse över
Sätt tillbaka kanten runt kakan och fodra kanten med smörpapper. Vispa ägg och socker poröst. Denna tårta föll alla i smaken - fast vem skulle inte gilla kladdkaka medhallonmousse på
Lägg ihop tårtan med mjölkchokladmoussen i ett lager ochhallonmoussen i det andra lagret. Hacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med grädden
Sedan täckte jag med rosa marsipan och gjorde ett ansikte i sugerpaste. Fick tyvärr inte tag i svarta morrhår så de målade min syster med blå färg istället
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och varva med mjölkblandningen. Dekorera med färska hallon. Det är samma choklad/kola fyllning i och ovanpå så lite hallonsås, grädde och vaniljglass till smakar fantastiskt
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Avsluta med att hälla över/bre ut resterande chokladsmet över den färdigmonterade tårtan
Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Det är något fantastiskt med storslagna bakverk som kräver minimalt med ingredienser, kraft och tid. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Smöra och bröa en form. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.