Chokladmuffinsens dag
Onlyfemale
Onlyfemale
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/3 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl Grädde
  • 1 Daim, ca 50gram
  • 200 grader Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut då smeten blir ganska lös. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig. Rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet i en annan skål. Smält smöret i en skål i mikron. Häll smält smör, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Rör om tills det är en slät smet utan klumpar. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter Känn efter med en potatissticka om de är färdiga. Jag tycker att de är färdiga när den är lite kladdig men inte degig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.