6 små
portioner. Häll gärna upp i fina skålar eller glas, eller ställ i stor skål och lägg upp i fina kulor/ägg med hjälp av en sked som du doppar i hett vatten för att smälta igenom den ljuvligt krämiga moussen. Till buffé lägger jag gärna portionsvis i engångsvinglas för vacker men praktisk servering. Dubbla receptet för buffé för ca tio personer.
100 gram
mörk choklad av god kvalitet (jag tar ofta Linds mörka 70% eller den med havssalt)
3
äggvitor (några droppar citron för att vitorna lättare ska styvna)
1-2 msk
strösocker – som jag har i äggulorna när vispar dem
Ja, jag har gjort chokladmoussemedapelsin tidigare, spanska apelsiner närmare bestämt. ) och dessutom gjordes chokladmoussen på mörk choklad med havssalt, eftersom det var den enda mörka choklad jag kunde finna i affären
Mixa avokadon i en matberedare eller med en mixerstav. Blanda avokadon med kakao och honung. Nyttig chokladmousse utan ägg (ca 1-2 portioner). Nyttig chokladmousse utan ägg (ca 1-2 portioner)
Det blir en trippel chokladmousse tårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Hallon tillsammans med choklad är en otroligt lyckad kombination. Häromveckan på "Halv 8 hos mig" var det par-vecka, där tillagade Lisa och Magnus en vit chokladmousse
Garnera sedan med grädde och After eight. En rolig tvist med After eight. 150 g mörk choklad3 dl vispgrädde2 ägg6 st After eightServera med grädde och After eightGör så här
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.