Häll upp kolan i en bakplåtspappersklädd form och toppa med flingsalt. Blanda grädde, rörsocker, sirap, smör, kakao, lakritspulver och vaniljpulver i en stor kastrull (gärna höga kanter)
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
25-30st fina medjooldadlar kärnfria0,75-1 dl mjuk kokosolja1-1,5 dl raw kakaoDet beror lite på hur stora dadlarna är hur övriga proportioner blir så smaka av. Börja med att mixa dadlarna till mos, häll ner olja och mixa minst 7 min, fyll på med kakao och mixa ytterligare 3 min
De var väldigt goda med denna smaken. Här går lakritspulvret ner. Blanda ihop med mandelsockret. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Lägg alla ingredienserna i en microugnsfast form med höga kanter. Chokladkola i micron. Häll alla ingredienser i en microugnssäker form med höga kanter (så att kolan inte kan koka över)
Ha medel värme. Lakrits fluffen blev jättegod och godare än förväntat faktiskt. Häll grädde i en liten kastrull,klipp lakrits godisarna i mindre bitar och häll i grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.