Idag gjorde jag en sjukt god kola med choklad, citron, lakritsoch havssalt. Det gör jag för att de ska hålla ihop bättre och få en lite roligare ”finish”
) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
I år blir det klassisk knäck samt en underbart god och seg fransk chokladkola som hamnar på gottebordet, tillsammans med den obligatoriska asken med after eight förstås
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Rör ut lakritsgranulatenoch de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Blanda även ner crème fraicheblandningen i skålen med citron och sill
Tillsätt kakao, flingsalt, vaniljpulver och apelsinsaft och mixa tills allt kombinerats väl. I detta fall en chokladkolamed smak av apelsin, som dessutom är lite hälsosammare än den traditionella kolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.