Smörj och bröa en springform, 24 centimeter i diameter. Skålla och skala mandeln. Lägg mandeln på en plåt och rosta den gyllengul i ugn, 200 grader, cirka 6 minuter
Chokladomanens chokladglaserade muffins55 g rumsvarmt smör115 g farinsocker2 stora ägg115 g vetemjöl½ tsk bikarbonat25 g kakao1 ¼ dl creme fraiche125 g mörk choklad2 msk strösocker1½ dl creme fraiche1
På våningen högst upp Bounty och chokladglaserade marspipankulor. Chokladglaserade marsipankulor. Så här strax före jul ville vi passa på att bjuda några goda vänner på middag
Chokladglaserade browniebitar125 g smör100 g mörk choklad3 dl ljust muscovadosocker1 tsk vaniljsocker2 ägg1 dl vetemjöl2 msk kakao50 g grovt hackade valnötterGlasyr50 g smör50 g mörk choklad2 msk mjölk2 msk florsocker1,5 dl kakao50 g grovt hackade valnötterSmält smöret på svag värme och bryt sedan ner chokladen i små bitar och rör så den smälter
55 g rumsvarmt smör115 g farinsocker2 stora ägg115 g vetemjöl½ tsk bikarbonat25 g kakao1 ¼ dl creme fraiche125 g mörk choklad2 msk strösocker1½ dl creme fraiche1
Nytt på kakfatet är titeln på ICA Förlagets snitsigt rutiga receptsamling från 1954. Några år tidigare hade klassikern Sju sorters kakor givits ut (1945)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.