Chokladfondant. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett åt gången under vispning och till. Sätt in formarna i kylen och ta fram när det är dags för gräddning
sedan har jag beställt det som efterrätt på flertalet restauranger och då har det varit en helt annat sak, godast chokladfondant jag någonsin ätit är utan tvekan den jag fick på Åkerblads i Tällberg
Servera den varma och krämiga Chokladfondanten med ananassalladen och en kula vaniljglass. Perfekt att förbereda och bara baka av, lägga upp, piffa till och servera
Värm grädd- och mjölkblandningen. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Hysta ner sockret, vaniljstänger samt vaniljfröna i grädd- och mjölkblandningen
Detta är en vaniljpannacotta som jag har toppat med "Bara Bär" Passerade Mango och Havtorn. Tanken hade varit att spritsa ett spindelnät i choklad och lägga i kylen, sedan lägga den över desserten med en liten plastspindel, men som sagt räckte inte riktigt tiden till
Nu försöker jag ta igen förlorad tid och gör chokladfondant så ofta jag kommer åt. Chokladfondanten. Både glassen och karamellflarnen håller sig i minst en vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.