12-3 ägg
(spara lite vita till pensling)Mixa hälften av mandeln i matassistent till ett fint mjöl och blanda med vetemjöl och bakpulver i en bunke. Hacka eller stöt resterande mandel i en mortel eller grovt med kniv. Blanda ner i mjölblandningen. Hacka timjan och mortla med salt och socker för att få ut alla smakerna. Blanda timjansockret med mjöl- och nötblandningen. Hacka blockchokladen och blanda med resten av ingredienserna. Blanda i två ägg och rör ihop till en skorpdeg. Om degen känns för torr så öka på med ett ägg till. Arbeta ihop degen med händerna till en fast smidig deg. Mjöla degen och rulla ut den. Skär i 4 delar som du rullar ut i långa längder och lägger på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Pensla skorplängderna med äggvita och strössla på socker. Baka av i ugn i ca 15 min på 175 grader. Ta ut och snedskär fina skorpor och torka skorporna i 100 grader med fläkten på och ugnsluckan lite öppen tills dom känns torra, ca 30 minuter.
Brr, riktigt kallt och massor av snö. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Denna underbart goda choklad och cheesacaketårta bakade jag till min födelsedag. Eftersom jag är barnsligt förtjust i både kladdiga chokladkakor och cheesecake, så blev jag väldigt glad när jag hittade en kombination av dessa båda grymt goda kakor i boken 'Hummingbird bakery cookbook'
Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
Toppa med grädden, chokladsåsen och marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsås och minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Kaffe, choklad och Dulce de Leche. Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
De som tycker om kombinationen av äggröra och kokos kan nog tycka om den. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
Värm mjölken i en kastrull och bryt sönder chokladen i bitar och smält den i den heta mjölken. Vispa ner rom och muscovadosocker och häll upp i varma glas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.