Kombinationen chokladochmint, oemotståndligt. Det här receptet fanns i senaste ELLE mat & vin och vi testade det gångna helgen, men jag hade så fullt upp med rättning av Nationella Prov att jag inte hann lägg upp recept bums Vi ändrade lite, tog något färre After Eight och de blev grymt goda
Den här veckan blir det kakor med smak av mintochchoklad. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt resten av ingredienserna (allt utom chokladbitarna)
Tillsätt sedan den smälta chokladenoch gelatinblandningen. Tillsätt sedan den smälta vita chokladen. Lägg kexen i en matberedare och finmal dem, alternativt lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en gavel eller med händerna
Ta kastrullen från värmen och smält den hackade vita chokladen i grädden. Droppa ner pepparmintoljaoch vänd varsamt runt alltihop i någon minut och låt sedan smeten
Lägg en rad med mjölkchoklad på en ruta med smördeg. Även om det är lite fattigt nu innan barnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån god efterrätt
I med chokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Jag hade sett en tjusig marmorerad kaka framför mig, men tji fick jag när min choklad var lite för varm vid tillsättning ochchokladsmeten därför blev tjockare och tyngre än den utan choklad
Denna underbart goda chokladoch cheesacaketårta bakade jag till min födelsedag. Chokladsmeten. Det skulle egentligen ha varit ett lager hallongrädde på toppen av tårtan, men eftersom jag inte gillar vispad grädde så uteslöt jag det och lade bara på några färska hallon istället
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.