Garnera med siktad florsocker ochlingon. Underbara jul och allt som det för med sig. blandade med. Nu tänkte jag göra julvarianten och då var smakerna givna vit choklad, lingonoch kanel
Glasyren gjort av bit chokladochlingonsylt var pricken över i och fick dessutom en fin lila färg. Planerar för fullt inför glöggfikat och kände att jag i år ville testa att göra en mjuk pepparkaka istället för de vanliga hårda
Lingonens sura och lite bittra smak passar perfekt i kombination med den söta vita chokladen. Små italienska skorpor perfekta att doppa i kaffet eller att krossa och strö över vaniljsglass som en dessert
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Tillsätt chokladoch tomtar i mindre bitar och rör hela tiden när du värmer upp blandningen till önskad konsistent/där allt smält
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.