Dem är väldigt lätta att göra och dem blir härligt mjuka, med en rik choklad smak. Så här kommer ett recept på choklad cupcake med en bär maräng smörkräm
Chokladoch apelsnmuffins smet. Smält chokladen i chokladsmältare eller över vattenbad. Synd att jag inte fick en bild på de två söta häxorna som var med och bakade cupcakesen
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
Jag har en personalassistent som skött mina ärenden under tiden jag varit borta och verkligen varit jätte gullig så jag tog med några cupcakes till henne som tack
Riv chokladenoch rör ned i grytan. Rör om då och då. Bryn färs, lök och 3 vitlöksklyftor i olja. Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano ochchilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter. Blanda sedan ner paprikorna och bönorna i grytan, småkoka i 10 minuter. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Som tillbehör ville vi ha något enkelt och serverade rostat surdegsbröd, avokado, gräddfil, limesyrad rödlök och tomat-koriandersalsa
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Sen dekorerade jag med en vitchokladsmörcreme smaksatt med champagne. Cupcakes. 75 g smör2 dl eko socker2 eko ägg2,5 dl eko mjölk5 dl vetemjöl3 msk kakao4 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker 200 g choklad Vispa smör och socker Vispa ner äggenVispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen. (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader. 200 g choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.