Tillsätt salt, soja, sweet chilisåsoch vatten. Det passar bra att servera med ris eller nudlar och, eller, veganska röda linsbollar eller kryddiga morotsbollar (se recept här och här)
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Helst skulle jag vilja göra en riktig chili i stil med den som Pelle från Allt om öl skrev om för en tid sen, men när tiden inte finnes så gör jag idag en budgetvariant inspirerad av Pelle's recept
Jag kan lova att den här grytan värmer, men var och en får moderera kryddmängden efter egen smak tycker jag, själv älskar jag mat med sting ochhetta särskilt kulna dagar
Karamellfärg är inte bra då den kan göra att smeten förlorar sin konsistens och blir för lös. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.