För tusende gången Pebre ÄR INTE något som man har som ett grilltillbehör =. Pebre, är gjord av koriander, hackad lök, olivolja, vitlök och chilipeppar
Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör. Söndagens middag hemma hos oss blev ugnsbakad lax, kryddad med citronpeppar, till det pressad potatis och en sås på lättcrème fraiche kryddad med dill och gröna ärtor
Innan vi gick på sportlov hann vi med att laga upp en hel buffé med chilensk mat. Det var en av tjejerna som varit på besök i sitt andra hemland under julen
Detta är ett recept som har kommit till efter det att jag åt Chilenska enpanads hemma hos en kompis, hennes mamma brukade alltid ge mig en burk då och då för att hon visste att jag gillade den så
Koka makaronerna i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Häll av kokvattnet. Bryn köttfärs, hackad lök och selleri skuret iterningar i matfettet
Den här chilenska pumpagratängen var underbart god för att inte säga supersmarrig. Hur autentiskt chilenskt den smakar har jag inte en susning om men god var den i alla fall
I fredags öppnade vi upp ett varuprov, ett par glas sparades och dracks till maten idag. Vill man spara vin i en flaska går detta i regel utmärkt några dagar, tryck i korken, förvara svalt och mörkt, t ex i kylskåpet – sedan är det bara att plocka ut det ca 20 minuter innan det ska drickas, då bör temperaturen bli bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.