Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. 1cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker. 1Njut av din goda cheesecake
Jag valde att göra cheesecakenmed vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Ställ din cheesecake i frysen några timmar. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant. Vispa grädden, inte för hårt och blanda med philadelphiaost och florsocker
För kompott på rabarber är just vad det ligger där i glaset varvat med kexsmulor och ostkräm, det är en variant av cheesecake som serveras i portionsform och den är lite enklare att laga till än vanlig cheesecake
Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna
Den här cheesecaken hade vi som efterrätt på midsommarafton. Serverades med mera jordgubbar såklart. Orginalreceptet säger lemoncurd men jag fick ju en limecurd med senaste Smakboxen så den använde jag såklart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.