Tåtor

Tåtor

Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

Blixtsmördeg500 g vetemjöl 500 g smör, kallt, i bitar 200 g vatten 40 g äggula 10 g salt 10 g vinäger (eller citronjuice)
Mazarintårta

Mazarintårta

100 g smör, rumsvarmt. 3/4 dl strösocker. 1 st äggula. 2 dl vetemjöl. 4 msk hallonsylt. 200 g riven mandelmassa
Hallonmazarin

Hallonmazarin

vetemjöl. 1strösocker. 1smör. 1äggula. 1mandelmassa, riven. 1ägg. 1äggulor. 1vaniljpulver. 1citron, zesten. 1sylt av tex hallon, röda vinbär, blåbär
Pavlova med citron och bär

Pavlova med citron och bär

Maräng8 äggvitor 4 dl strösocker 3 dl kokos, rostad 2 tsk majsstärkelse. Topping4 dl lemon curd 5 dl grädde 1 kg blandade bär, färska (t
Himmelsk jordgubbstårta

Himmelsk jordgubbstårta

Jordgubbsfyllning. 5 dl Vispgrädde. 200 g Philadelphia. 2½ dl Florsocker. 3 tsk Vaniljsocker. 700 g Jordgubbar, i småbitar
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Hovets tårta (maräng, choklad och daim)

Hovets tårta (maräng, choklad och daim)

Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Nutellacheesecake med hasselnötter

Nutellacheesecake med hasselnötter

Mörka bilder på kvällen men en väldigt god efterrätt som Roy Fares diktat ihop. Enkel att göra och försvinnande god på kalasbordet
Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

Morotsrulltårta. 3 ägg. 2 dl socker. 2 st finrivna morötter. 3/4 dl potatismjöl. 3/4 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver