Tåtor

Tåtor

Pinocchiorulltårta

Pinocchiorulltårta

200 g mjukt smör2+2 dl strösocker5 äggulor3 dl vetemjöl4 tsk bakpulver1 1/2 dl mjölk5 äggvitor2 dl mandelflarn4 dl kylskåpskall vispgrädde500 g färska jordgubbarflorsocker att dekorera med
Pinocchiokladdkaka

Pinocchiokladdkaka

Vaniljkladdkaka225 g smör 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 krm salt 3,5 dl vetemjöl 4 ägg
Perfekta tårtbotten.

Perfekta tårtbotten.

Här kommer ett recept på en perfekt tårtbotten. Ibland går bara allt i kras och man får börja om från början
Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

Blixtsmördeg500 g vetemjöl 500 g smör, kallt, i bitar 200 g vatten 40 g äggula 10 g salt 10 g vinäger (eller citronjuice)
Mazarintårta

Mazarintårta

100 g smör, rumsvarmt. 3/4 dl strösocker. 1 st äggula. 2 dl vetemjöl. 4 msk hallonsylt. 200 g riven mandelmassa
Hallonmazarin

Hallonmazarin

vetemjöl. 1strösocker. 1smör. 1äggula. 1mandelmassa, riven. 1ägg. 1äggulor. 1vaniljpulver. 1citron, zesten. 1sylt av tex hallon, röda vinbär, blåbär
Pavlova med citron och bär

Pavlova med citron och bär

Maräng8 äggvitor 4 dl strösocker 3 dl kokos, rostad 2 tsk majsstärkelse. Topping4 dl lemon curd 5 dl grädde 1 kg blandade bär, färska (t