Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
Enkelt och perfekt att förbereda och ha i kylen innan servering. 6 portioner. 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljpulver eller frön från 0,5 vaniljstång 5 smulade havrekakor, eller liknande 250 g färska hallon eller andra
Krossa kakorna och blanda med smöret. När det är dags för servering garnera med lite pepparkakor. Gjorde denna cheesecake för några dagar sen och herre vad god den va
(För bäst resultat med vitorna så lägg dessa i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri. Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker till en ljus och pösig smet
När jag äter halloumiost brukar jag för det mesta bara äta den som den är lixom, blanda ner den i ngn god sallad och då gärna med avokado, kyckling och krutonger som jag har gjort tidigare
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Eftersom det är alla hjärtans dag i dag så tänkte jag fixa lite gott till efterrätt så jag testar en cheescake, vi får väl se om det blir uppskattat eller ej
Krossa 3 digistivekex och fördela ut i en smörad pajform, även på kanterna. Vispa. gulor, socker och vaniljsocker och rör sedan i osten, rör samman till en smet
Rör sedan ner det i bunken med den övriga fyllningen. På påskbordet här hemma serverades bland annat den här helt fantastiskt goda skaldjurs cheesecaken, eller jag använde bara räkor men du kan ju ta i lite kräftor om du vill ha det också
Börja med botten. Smält smöret, ta av från plattan och rör ner mandelmjölet och sötningsmedlet. Bred ut jämnt på en bakpappersklädd form med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.