Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Sänk värmen under gräddningen och reglera den så att bröden inte bränns. Lägg bröden i en hög och låt dem svalna under en bakduk, då håller de sig mjuka
Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25–30 cm lång och 12–15 cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Roti - Bröd till indisk mat - Tunt indisktbröd med grahamsmjölChapati - Klassiskt indisktbröd - Enkelt tillbehör till indisk matIndisk potatis med mynta, ingefära och vitlök - Pudina alooKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaDela
Posts related to Roti - Bröd till indisk mat - Tunt indisktbröd med grahamsmjölChapati - Klassiskt indisktbröd - Enkelt tillbehör till indisk matIndisk mat - Indisk kokbok av Madhur JaffreyÄta med händerna - En sensuell upplevelseRis med smör och lök - Indiskt smörris - Pyaz wali basmati chaavalDela
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentiskt indiskt. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.