Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Precis innan servering är det gött att smälta smör i en stekpanna och bryna naanbröden så att de blir lite gyllene och tar smak av smöret - men detta steg kan såklart undvikas
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Ett jättegod indisktbröd som är lätt att göra. Ett jättegod indisktbröd som är lätt att göra. 4 port8 bröd25 g jäst1 ½ dl mjölk1 tsk salt1 msk honung2 msk olja1 ägg1 ½ dl grekisk yoghurt1 tsk bakpulver8 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och rör ut den med 37 gradig mjölk. 8 bröd
Att själv laga indiskt är inget jag gör särskilt ofta. Lite brödbak fick det också bli och det naan. Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan (om du gräddar i stekpanna)
Alldeles strålande goda är de tunna bröden varma till vilken indisk currygryta som helst. Chapatis (ca 4 st - till 2 port) 100 g vetemjöl (eller blandning med grövre mjöl) En nypa salt Kallt vatten Blanda mjöl och salt
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Smält smör och pressa i vitlök och pensla varje bröd direkt efter gräddning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.