Ingredienser Portioner. 4 600 g färdiga pannkakor 1 gul lök 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g) 1 msk smör eller margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 240 g strimlad, rökt skinka 2 msk persilja salt och peppar 2 dl riven gratängost Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla skinka, finhacka lök och skiva champinjoner. Fräs allt i smör. Häll på grädden och smula i buljongen och låt koka ihop till en krämig sås
Då det är säsong för svamp så bjuder jag på detta goda recept i repris. Champinjoncrêpes. Receptet nedan är helt vegetariskt men lägg gärna till exempelvis skinka
Att steka pannkakor är definitivt inte någon av mina favoritaktiviteter. Jag blir rastlös och vänder pannkakorna för ofta vilket ju såklart gör att de går sönder
Supergoooda crepes med skink- och svampfyllning. Servera gärna en god sallad till. Jag hade melon i salladen, även citronolja och italiensk salladskrydda
Det är perfekt med middags- och lunchrätter som går att förbereda. Det här är en sådan. Det går utmärkt att göra allting klart för att sedan lagra i frys eller kyl och sedan bara gratinera i 225grader i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.