Ingredienser Portioner. 4 600 g färdiga pannkakor 1 gul lök 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g) 1 msk smör eller margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 240 g strimlad, rökt skinka 2 msk persilja salt och peppar 2 dl riven gratängost Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla skinka, finhacka lök och skiva champinjoner. Fräs allt i smör. Häll på grädden och smula i buljongen och låt koka ihop till en krämig sås
4 dl Mellanmjölk. 1. Pannkakor. Vispa äggen i en skål med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar, så att det inte blir klumpar i smeten
Att steka pannkakor är definitivt inte någon av mina favoritaktiviteter. Jag blir rastlös och vänder pannkakorna för ofta vilket ju såklart gör att de går sönder
4 kycklingbröst. 4 kycklingbröst. Kyckling går att tillaga på både längden och tvären. Här en lite festligare variant som ändå inte tar mer än 20 minuter i ugnen
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
4 medelstora jordärtskockor. 4 medelstora jordärtskockor. Kökströst när den är som bäst - krämig, smakrik och rykande varm med smak av jordärtskocka, morot, lök, vitlök och så klart potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.