Den här rätten tror jag alla vi känner blivit bjudna på hos oss någon gång. Det låter kanske tråkigt, men allt går att förbereda och det är så himla gott med ugnsrostade rotsaker
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Gör under tiden chèvreröran. Servera laxen med chèvreröran, pasta och sallad. Lax med chèvre , 2 portioner 2 laxfiléer citronpeppar 50 g chèvre ½ dl crème fraiche salt, peppar Chèvreröra 1½ dl crème fraiche 100 g chèvre salt, peppar Sätt ugnen på 200°C
Det går alltid hem med en borstj. 1,5 liter vatten1/2 kg rödbetor1/2 kg andra rotfrukterpotatis, palsternacka, morot2 klyftor vitlök1 stor gul lök2 grönsaksbuljong1/2 tsk salt1 msk timjanchevre skiva1 dl matyoghurtSoppan
Vi bjöds på goda tilltugg, fröknäcke med en chèvreröra och tapenade smakade väldigt gott ihop med mitt val av dryck, ett glas rödbetssaft med bubbelvatten, hallon och blåbär
Gör chevréröran först. Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering
Yoga- och matlagnings-weekend i Falsterbo. Det är vad jag ska göra till helgen. Tjohoo. Matlagningskursen hålls av den talangfulla Luise från Green Kitchen Stories, vilket ska bli otroligt kul
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Skala rotfrukterna och vitlöksklyftorna. Riv moroten och vitlöken på ett rivjärn och fräs alltsammans i 1 msk olja i en kastrull ca 2 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.