Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Kakan kallas upside down cake då man efter tillagningen i pannan vänder kakan upp och ner innan servering
Lägg på det skurna äppletoch lätt krossade karamelliserade valnötter. Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp
Smält socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och lägg sedan i äpplena. I förra vecka då vi var i Blekinge tittade jag på "Sommar med Ernst" där han lagade fisk i foliepaket och satte på grillen
I dag kändes det lite burrigt och höstigt och när jag tänker på hösten tänker jag på äpplen. Redan på måndagen längtar jag till helgen då jag kan göra pannkakor i lugn och ro
Skala och skiva äpplena tunt. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Mosa banan och blanda med ägg. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Skölj och skala äpplenaoch sedan dela dem i halvor. Det är regn, rusk och eländigt. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Sötsyrlig rödlök och krämig chevréost. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna eller kastrull
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.