Till antipastin serverade vi en prosseco vid namn Castelforte och San Bitter,. Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Vinet består av 80% Corvina, 10% Syrah och 10% Oseleta. Hösttider och vad passar väl bättre än vilt. Nu är säsong för bland annat hjort och vi köpte riktigt fin hjortfilé från lokala slaktarn och fick till en riktig superrätt om jag får säga det själv
Ett budgetalternativ om du vill testa Corvina är CorvinaVeronese. Gjort på 80% Corvina och 20% Syrah. Idag bjuder jag på en riktigt festlig och god middag
Vinet är en mix av flera olika druvor (corvina/corvinone, rondinella och Cabernet sauvignon) och är lagrat på ekfat i 18 månader. 70 % CorvinaVeronese, 25 % Rondinella och 5% Cabernet Sauvignon
Ett budgetalternativ om du vill testa Corvina är CorvinaVeronese. Gjort på 80% Corvina och 20% Syrah. Idag bjuder jag på en riktigt festlig och god middag
Castelforte Ripasso (nr 5352) Kryddigt & Mustigt 79. Hej fredag. Här kommer förslag på den goda och lyxiga förrätt som vi tipsade om i förra veckans Metro
Det här är också, likt Masi Osar som jag skrev om nyligen, ett Masivin från Venetien som inte görs på de tre förväntade druvsorterna corvina, rondinella och molinara
En billigare men väldigt gott mousserande vin är Castelforte Prosecco, 75 kr. Två av mina röda favoriter är Castelforte Ripasso, 79 kr samt Masi Amarone Costasera, 279 kr
Priset är 119 kronor och druvorna 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Molinara. Idag bjuder jag på en pastarätt som går så där otroligt snabbt att fixa till och som dessutom är väldigt god
2008 Villa Cordevigo Rosso Veronese. Detta bildspel kräver JavaScript. Den väldigt intressanta provningen av bardolino och chiaretto ägde rum på Villa Cordevigo som ägs och drivs av vinproducenten Villabella
Merlot 40%, Corvina 30%, Croatina 30%. Vad sägs om lite extra kärlek nu inför det nya året. Här kommer några tips på gott att dricka till nyårsfirandet
Det ena vinet på gjort på druvan pinot noir, det andra på corvina. Döm av min förvåning när jag ser att Mölstad i dagens SvD skriver om pinotfamiljen, där ju pinot noir ingår, och att Röttorp i DI samma dag skriver om corvina
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.