Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Här kommer receptet på en kallsås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna tillsåsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken ochtillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig ochsåsen blir godare
Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked
Blanda samman alla ingredienserna, smaka av och låt såsen stå kallt någon timme till serveringen. Det är en så himlarns smarrig kallsås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Någon spickeskinka kommer vi inte att bjuda er på idag, nej istället så ligger det en regnbågsforell på tallriken ochtill den blir det en god kallsås, lite potatis och grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.