Perfekt att tillagaköttbullarnapålångpannai ugn när man ska göra stora mängder köttbullar. Påpåskafton kommer jag bjuda påpåskbuffé här hemma, och för att slippa stressa ini det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Ta fram på morgonen, forma tillbullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Då har jag ett toppentipstilldig här, minafrukostbullar som jag avnjuter idag
Det går fint att baka både matbröd och vetebröd, typ kanelbullar, påvildjäst. Bröd och bullar får också en väldigt god och litemildare smak än av ”vanlig” surdeg
Det smidiga med långpannebröd är att man slipper knåda och rulla limpor och bullar. Så om det blir gröt över efter helgfrukosten, passa på att fylla på brödförrådet
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så litetips och inspirationvill jag gärna bjuda på. De fasta fettet binder mer luft än de smälta smöret och gör att bullarnablir högre och luftigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.