5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig. Hacka två tredjedelar smått och lägg på browniebotten, häll sedan över kolan och ställ in i frysen att svalna lite
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Har sett på väderappen att från ochmed imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Inlägget Nyttig browniemed sötpotatis – utan gluten och mjölk dök först upp på. Oavsett, så är det en brownie som är tusen gånger bättre för kroppen än en brownie bakad på vitt mjöl och socker
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Lagom kladdigt seg browniemed vita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.