1. Brocolipesto. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skölj och dela broccolin i mindre buketter (gör i ordning även till tillbehöret men lägg ½ broccoli åt sidan,) och koka dem ca 2-3 min
Jag har gjort en broccolipesto när jag fick broccoli i min ekolåda. Broccolipesto4 port250 g broccoli½ citron2 skalade vitlöksklyftor1 dl rostade hasselnötter½ kruka salvia1 ½ dl olivoljasalt och peppar1
Så enkelt och så gott. Lite räkor kvar efter tidigare utsvävningar, lite frysta ärtor och broccoli i en påse i frysen, en skvätt grädde och en bit parmesan
½ sats ärt- och broccolipesto. ½ sats ärt- och broccolipesto. Halloumipasta med ärt- och broccolipesto (2 port). Halloumipasta med ärt- och broccolipesto (2 port)
Pasta med broccolipesto Pasta med broccolipesto. Att göra egen pesto är både roligt, lätt och gott. Man kan dessutom experimentera med olika ingredienser
Om ni säger pesto så säger jag broccolipesto. Rå broccolipesto för små. Huvudingrediensen är precis som det låter broccoli, som ackompanjeras med valnötter, persilja, vitlök, parmesan och lite annat smått och gott
På tallriken ovan har jag dessutom lax som snabbmarinerats med ljus miso och bakats i ugn, och någon slags broccolipesto (eller vad man nu ska kalla det) som består av rå broccoli, hasselnötter, vitlök, basilika, rapsolja och keso som fått åka en rejäl runda i matberedaren
I måndags stekta jag ihop en god röra med vitkål, kyckling och broccolipesto. Jag tyckte om smaken av broccolipeston tillsammans med kycklingen, de passade mycket bra ihop
Servera som snacks eller tillbehör till kanske de här biffarna och med broccolipesto, men också till en grillad bit kött eller som en ingrediens till sallad
Den här gången använde jag mig av färdiggjord ekologisk basilikapesto men om du hellre vill göra din egna så hade antingen en grönkålspesto, rå broccolipesto eller en nötfri variant med solroskärnor passat utmärkt
Den här gången gjorde jag en broccolipesto. Så trevligt det är att röra ihop en pesto. Man följer inga recept utan går på känsla, smakar av och smakar av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.