Jag kan inte påstå att det på något sett smakar potatis, antar att det reder såsen. Köttfärssås påannatvis4p500 g fläskfärs eller blandfärs1 msk smör2 finhackade gula lökar2 råa potatisar4 msk tomatpuré4 dl vatten1 köttbuljongtärning1 krm vitpeppar1 krm cayennepeppar1 tsk salt3/4 dl riven ost1 dl gräddeStek färsen och löken
Riv morötterna grovt på rivjärnet, hacka rödlöken och tärna fetaosten. Bre på homusen på tunnbröden (ungefär som smör), lägg sedan bulgurblandningen, toppa med lök, morötter och fetaost
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Vill man göra det lilla extra skär man med ett siseljerings-järn eller en liten skalkniv i skalet på rädisorna för att göra mönster eller andra finurliga former av dem förren man lägger dem i ättikslagen
Vi hade tidigare under dagen diskuterat att det vore kul att bjuda på proteinrika saker nästa gång vi fyllde år bara för att bevisa att nyttigt faktiskt kan vara gott
Den påminnerlite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.