Läggpå lök tills den börjar få lite färg. Hetta upp lite olja på stekhällen. Lite förberedelser kvällen innan och sen gick det snabbt att bara värma upp allt och servera dagen efter
Filén ska vara rosa i mitten när den är klar (gärna lite mer rosa än min är ovan). Stekt tonfiskfilé. När jag för bara någon vecka sedan var påblixtvisit i Viareggio för en natt tillsammans med vänner föreslog jag ett återbesök på Don Quixote – bara för att få berättat för mig att restaurangen har stängt
Det är viktigt att de ligger ganska tätt ihoprullade för att behålla sin saftighet under stektiden. Receptet på grönkålspurén publicerades igår i eget inlägg (du kan även söka i sökrutan uppe till höger)
Dra kastrullen från värmen, läggpå locket och låt svalna. Lägg svampen och rödlöken i lagen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen
En lättlagad rätt är huevos revueltos, eller mexikansk äggröra som helt enkelt består av en salsa mexicana som finns i varje mexikanskt kylskåp, uppstekt tillsammans med vispadeägg
Rör i smör, äggulor och salt till ett slätt mos. Rivet skal av en liten apelsin. Koka upp på nytt och vispa ner ett par matskedar mjukt smör inför serveringen
Skär korven i skivor, gärna lite snett så att skivorna blir större. Stektäggmacka med chorizo. Jag såg en bild på en äggmacka för ett tag sedan som såg så himla god ut så idag till lunch försökte jag återskapa den
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Men låt oss prata lite om grytan. Toppat med ett krämigt stektägg. Lägg ett naanbröd på en tallrik. Nämligen pocherade ägg i krämig tomatsås med garam masala
Vill man göra det lilla extra skär man med ett siseljerings-järn eller en liten skalkniv i skalet på rädisorna för att göra mönster eller andra finurliga former av dem förren man lägger dem i ättikslagen
Vispa sedan upp äggen, äggvitan och eventuellt stevian tills det blivit poröst. Vi hade tidigare under dagen diskuterat att det vore kul att bjuda på proteinrika saker nästa gång vi fyllde år bara för att bevisa att nyttigt faktiskt kan vara gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.