Häll upp smetenpåen bakplåtsklädd kakform med höga kanter. För över tårtan på ett fat. Den här godsaken innehåller en chokladig, saftig botten, len jordgubbsmousse, vispgrädde och färska jordgubbar, en riktig tårtnirvana som nästan ger smaklökarna vingar
Vi är på väg, men inte dit vi först hade tänkt oss. Faktiskt till ett ställe jag aldrig besökt, så lite nyfiken är jag allt, så istället för norrut beger vi oss söderut, mot nya äventyr
Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Häll i degbunken och slå påresten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Vispagrädden, inte för hårt, och blanda den med färskost och florsocker. Snart dags att jobba, men jag tänkte jag skulle hinna lägga upp receptet på daimcheeskake som jag gjorde i helgen
Text och bild av Miss Meister om inget annat anges. Men som sagt, det var visst i Kungsladugård, Majorna, bara ett stenkast härifrån, de första odlingarna av rabarbern i Sverige fanns, så jag gissar det är därför de trivs så bra här pågården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.