- Breakfast Banana Split with Chocolate Granola. Jag plockade upp några av mina gamla högstadie-klasskompisar tidigt igår bitti med bilen och vi åkte på en en-dags-road-trip söder ut
I frukostskålen gömmer sig Apro Go On (vegan "kvarg"), sojayoghurt, ananas-mango-smoothie (från Brämhults, men kan även göras själv såklart), ekologisk banan, apelsin, paleo kokosgranola (från MyMuesli), kokosflingor och bitar av en kokos- och ananasbar
Fyll skålarna med yoghurt och frukt vid servering. 11,5 dl turkisk yoghurt (10 %). 1Till servering1,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 äpple 3 plommon ev oxalis till dekorationSätt ugnen på 165 grader och varmluftsfunktion. Skeda upp i en muffinsplåt, 12 stycken, och tryck ut till skålar med hjälp av en tesked. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Vänd dem upp och ner på en bakpappersklädd plåt och grädda ytterligare 10 minuter
Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
Ny vecka, nya tag och dags att komma tillbaka till matrutinerna igen efter att ha varit borta på mini-semester i Montenegro och Kroatien med tjejkompisarna
Yoghurten går även enkelt att göra mjölkfri genom att använda nöt- eller havremjölk och ersätta kvargen med lite mer banan eller avokadon som är krämigt i sig
Place rice inbowls and top with the fried vegetables and the BBQ tofu. This version is made with BBQ tofu, tamari flavoured vegetables and wholegrain rice, but if you prefer Quinoa or noodles they also work great
Med inspiration från Pannacotta och Cheesecake gjorde jag idag en helt fantastisk efterrätt - en "Frozen Yoghurt and Berry Triffle with Caramel Crunch" (förlåt, men kunde inte förklara det kortfattat på svenska)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.