Granola bowls med yoghurt och frukt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 mogna bananer (300 g)
  • 140 g honung (2 tsk)
  • 115 g mandelmjöl (2 msk)
  • 14 g kanel (2 tsk)
  • 113 g vegetabilisk olja (1 msk)
  • 1140 g havregryn (4 dl)
  • 11,5 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 11 äpple
  • 13 plommon
  • 1 ev oxalis till dekoration
  • 1 Skålar2 mogna bananer (300 g) 40 g honung (2 tsk) 15 g mandelmjöl (2 msk) 4 g kanel (2 tsk) 13 g vegetabilisk olja (1 msk) 140 g havregryn (4 dl)
  • 1 Till servering1,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 äpple 3 plommon ev oxalis till dekorationSätt ugnen på 165 grader och varmluftsfunktion. Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt honung och olja och blanda runt. Häll i havregryn, mandelmjöl och kanel och blanda till en jämn smet. Skeda upp i en muffinsplåt, 12 stycken, och tryck ut till skålar med hjälp av en tesked. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något. Vänd dem upp och ner på en bakpappersklädd plåt och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt. Skär äpple och plommon i bitar. Fyll skålarna med yoghurt och frukt vid servering. Garnera ev med oxalis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.