1 Skålar2
mogna bananer (300 g) 40 g honung (2 tsk) 15 g mandelmjöl (2 msk) 4 g kanel (2 tsk) 13 g vegetabilisk olja (1 msk) 140 g havregryn (4 dl)
1 Till
servering1,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 äpple 3 plommon ev oxalis till dekorationSätt ugnen på 165 grader och varmluftsfunktion. Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt honung och olja och blanda runt. Häll i havregryn, mandelmjöl och kanel och blanda till en jämn smet. Skeda upp i en muffinsplåt, 12 stycken, och tryck ut till skålar med hjälp av en tesked. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något. Vänd dem upp och ner på en bakpappersklädd plåt och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt. Skär äpple och plommon i bitar. Fyll skålarna med yoghurt och frukt vid servering. Garnera ev med oxalis.
Med tanke på alla recept på granolaoch müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Här åt jag den som efterrätt tillsammans medkokosyoghurtoch torkade jordgubbar. Förut brukade jag göra en granolamed bovete, hirs, nötter och frön och den är verkligen supergod
Jag brukar för det mesta göra "vanlig" müsli, dvs jag bara hackar nötter och bär och lägger över kvargen/yoghurten men en granola gör man ju i ugnen, man rostar nötterna lätt tillsammans med i mitt fall kokosolja och honung
Rör sedan ner fruktpuren i de torra ingredienserna och blanda väl. Koka sedan dadlarna (i det vattnet) tillsammans med äpplet som du skivat, skalat och urkärnat tills allt är mjukt
Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.