Så där ja, då hoppas vi att vi lyckats locka någon av er till att testa rökttorsk, kanske till ochmed att röka den själv eller i alla fall investera i en röklåda
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökoch toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta musslor och breasola
En fylld, benfri kotlettrad medrökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Det här är en spanskinspirerad variant av musslor medrökt paprika ochvitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Rökttorskmed pepparrotskräm och vattenkrasse. Smaka av med salt och för över i en spritspåse. Jag tänkte dela med mig av en uppskattad förrätt från Hammenhögs Gästgivaregård
Torskrygg600 g torskrygg, i 4 bitar salt olivolja färsk timjan 8 klyfta vitlök, krossade 100 g smör. tomater10 körsbärstomater 1 citron, saft och skal salt
Servera med sallad och pressad potatis. Börja med att smörja en eldfast form. En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.