Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills jästen är upplöst
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Jätte gott bröd att doppa i turkisk yoghurt med olivolja. Låt brödet svalna på galler. Tryck ut degen till en rektangel, 20×30 centimeter. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter
Dela brödet i tre bottnar. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare. Jag tog min stavmixer och gjorde mönster i brödet innan jäsning 40 minuter och sedan i ugnen på 200
Så var det då dags att kicka igång en ny termin. Jullovet har varit bra. Jag har sovit otroligt mycket, gått promenader, sett film, umgåtts med nära och kära
Jag har haft span på ett bröd ett tag nu och när mamma undrade om jag kunde bidra med något till påskbuffén kom jag att tänka på brödet men det visade sig då att jag glömt att spara sidan som favorit men efter många olika sökningar hittade jag tillslut samma bröd fast på en annan blogg
Lägg i champinjoner och rör om, låt stå till svampen släppt sin vätska och den kokat in igen. Tillsätt crème fraiche och majonnäs, kör sen med mixerstav till en slät och fast röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.