Det här goda brödet är supergott att äta tillkräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Värm mjölk och vatten till fingervarmt och lös ut jästen i vätskan. Även om inte jag uppskattade det då utan ville gärna ha det goa köpta brödet som kompisarna alltid fick så uppskattar jag det desto mer idag
Brödet är toppen att ta med på picknick, ha på buffén eller servera till soppan. Men se till att inte ha för blöt fyllning, annars rinner det mesta ur, lagom är bäst
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills jästen är upplöst
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Jätte gott bröd att doppa i turkisk yoghurt med olivolja. Låt brödet svalna på galler. Tryck ut degen till en rektangel, 20×30 centimeter. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter
Dela brödet i tre bottnar. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare. Jag tog min stavmixer och gjorde mönster i brödet innan jäsning 40 minuter och sedan i ugnen på 200
Så var det då dags att kicka igång en ny termin. Jullovet har varit bra. Jag har sovit otroligt mycket, gått promenader, sett film, umgåtts med nära och kära
Varje år bakar min mamma dessutom bröd som ser ut som kräftor. Jag tror jag har stått för brödbaket en enda gång under dessa år, men det är mamma som är brödmästarinna i familjen
Jag har haft span på ett bröd ett tag nu och när mamma undrade om jag kunde bidra med något till påskbuffén kom jag att tänka på brödet men det visade sig då att jag glömt att spara sidan som favorit men efter många olika sökningar hittade jag tillslut samma bröd fast på en annan blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.