Alltså satte jag en deg och bakade ut ett gäng semmelbullar. Som jag berättat förut är det ett recept jag har fått av min mamma för länge sen och det fungerar fortfarande alldeles utmärkt
Smula ner jästen i en degbunke. Gör så här. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn
All är så klart goda men alla är inte lika goda och riktigt lika nyttiga för min del. En fin och smakrik ostskiva ovanpå ett lager Bregott på en skiva Kornelle som serveras med en kopp nybryggt kaffe, ja det är perfekt för mig
Receptet jag utgick från hittade jag hos Blod, svettoch svartpeppar. Passar bra med svalkande gräddfil, heta salsor och krispig vitkål (och en och en annan Margerita såklart)
För när man nu återigen kunde komma ut och besöka en livsmedelsbutik igen (det var ju ett tag sedan) reagerade man på att varthän man såg var det färdigmat (
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.